AHŞAP PERGOLE – DOĞAL AHŞAP PERGOLE

Günümüzde estetik görünümü ve mimari özellikleri itibariyle gösterişli bir yapı olan bu yapı, isim olarak telaffuz edildiği ilk anda hafızalarda tam bir resim oluşturmayabilmektedir. Buna bağlı olarak ifade edilirken çok sık yanlış kullanımlarına rastlamaktayız. Elbette ki bunlar birbirlerinden farklı ebat ve şekillerde olabilirler. Doğru tabir ile pergola, peyzaj mimarisinde sıklıkla karşılaştığımız, ahşap malzemeler ile üretilmiş bir dış mekan yapısıdır.

Kullanım amacı ile pergola, dört mevsim hava şartlarından etkilenmeden tasarlanmış, oturma alanı oluşturmak için inşa edilmiş dış mekan yapılarıdır. Çoğunlukla evlerde tercih edilir ve dış mekanı evin açık oturma alanı olarak planlamak üzere, binanın bir uzantısı şeklinde dizayn edilir. Bu sayede peyzajınızı düzenler ve size keyifli bir oturma alanı oluşturur.
Çoğunlukla kamelya (çardak, kameriye, gazebo) dediğimiz çevresi kapalı olan oturma alanları ile karıştırılmaktadır. Ancak bu yapılardan çok daha farklı özellik ve türlerde olan bu yapı, özelleştirilebilmesi ve mahremiyet alanı oluşturması gibi olanaklar sunması sayesinde tasarım harikası alanlar yaratmaktadır.

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ

Doğal ve geleneksel bir görünüme sahip olan Çam ağacı asırlardır iç ve dış mekanda en çok kullanılan ahşap olmuştur. Hem doğal gözükmesi hem de ekonomik olması nedeniyle birçok alanda tercih edilir. Dış mekanda zemin ve cephelerde kullanılan Çam, yumuşak bir yapıya sahip olup budaklı veya budaksız olabilir. Açık renkli bir ağaç olmasından dolayı üzerine farklı renk seçenekleriyle uygulama yapılabilir. Dış mekanda; bahçelerde, teraslarda, yürüme yollarında, cephelerde ve birçok yerde tercih edilir.